Savureaza roadele toamnei cu un pahar de vin rosu!

Toamna este cu adevarat un anotimp magic, deoarece pomii isi schimba culorile, iar multe fructe si legume isi ofera roadele pentru a fi consumate. De asemenea, este si anotimpul cand se cultiva vita de vie pentru a face vin. Crama Girboiu este un leader in productia vinului, iar vasta lor gama de vinuri asigura o calitate constanta clientilor care doresc sa deguste vin rosu, alb sau rose la preturi avantajoase.

De obicei, vinul rosu este bautura perfecta in aproape orice situatie, deoarece este clasic, fiind bautura regilor. De exemplu, brandul de vin rosu de la Girboiu, Epicentrum Merlot&Cabernet Sauvignon

Este o sticla excelenta pentru cei care stiu sa aprecieze vinul pentru proprietatile sale naturale. Aceasta sticla ofera, un cupaj rosu clasic bordolez dintre Merlot si Cabernet Sauvignon maturat 12 luni in baricuri de stejar frantuzesc. Notele sale primare de mure, coacaze negre si prune se dezvolta gradat lasand loc aromelor discrete de vanilie, cuisoare, tabac si cacao. Vinul este echilibrat cu un corp amplu, taninuri pronuntate si o aciditate pe masura: impresioneaza printr-un postgust lung, savuros.

Beneficiile magice ale vinului rosu

Reduce colesterolul, te face mai fericit si previne tumorile: pe de alta parte, chiar daca medicii recomanda un pahar pe zi.

Nu sunt deloc putini medici care recomanda sa beti un pahar de vin rosu pe zi, si pe buna dreptate. Deoarece, atata timp cat este consumat cu moderatie, beneficiile asupra corpului si mintii sunt multe: capabile sa reduca colesterolul si sa ajute circulatia sangelui, iata efectele pozitive ale vinului asupra corpului si mintii.

Exista mai multe studii stiintifice care arata cat de mult consumul unui pahar de vin rosu poate ajuta sanatatea creierului. Consumul sau moderat (dar constant) poate preveni dementa si alte boli degenerative. De fapt, vinul rosu trateaza inflamatia, previne ateroscleroza si impiedica coagularea.

Pentru a te ridica atunci cand te simti prea obosit si epuizat pentru a face orice, un pahar bun de vin rosu poate fi aliatul castigator.

Foarte bogat in polifenoli, ajuta foarte mult la prevenirea colesterolului. De fapt, previne formarea cheagurilor si reduce asa-numitul colesterol „rau”. Datorita uneia dintre caracteristicile sale fundamentale: antioxidanti din abundenta.

Nu numai asta, deoarece este si bogata in vitamina E. Aceasta din urma, foarte importanta, ajuta la curatarea sangelui, prevenirea cheagurilor si protejarea tesutului vaselor de sange.

De asemenea, alegerea vinului potrivit este o sarcina care uneori se transforma intr-o mica drama. Nu este vorba doar de a tine cont de regulile de imperechere mancare-vin (fel de mancare structurat, vin plin de corp; mancare usoara, vin usor; peste, vin alb; carne, vin rosu; desert, vin dulce … si asa mai departe) ci alti factori, cum ar fi gusturile oamenilor la masa, gama de preturi potrivita, farmecul sticlei legate de un teritoriu, celebrul producator sau originea curioasa … toti factorii care ne complica viata, mai ales in restaurant, unde alegerea se face in fata unui „public” si trebuie facuta instantaneu.

Alegerea vinului pe baza asocierii: regulile clasice

Sunt cunoscute regulile clasice de imperechere: fel de mancare structurat, vin plin de corp; fel de mancare usor, vin usor; peste, vin alb; carne, vin rosu; vin dulce, dulce … Apoi, trebuie sa tineti cont si de aspecte precum tendinta dulce sau amara a felului de mancare, grasimea sau suculenta mai mare sau mai mica a acestuia si altele. Dar se poate, in unele cazuri, sa indrazneasca sa faca combinatii mai indraznete, precum vinurile portocalii cu mancarurile mai complexe ale unei “nouvelle cuisine”, sau sa indrazneasca sa combine tendinta amara a vanatului cu un vin dulce.

Alegeti vinul pentru aperitive

Daca se bazeaza pe legume sau peste, un vin alb tanar si usor sau un vin spumant uscat;

Daca se bazeaza pe carne, un vin rosu usor sau mijlociu.

Alegeti vinul pentru primele feluri de mancare

Pentru pastele uscate si risotto, se pot face diferite alegeri in functie de tipul de sos sau risotto. Pentru sosurile de carne, peste sau vanat, se aplica consideratiile privind servirea felurilor de mancare cu aceleasi ingrediente (vezi mai jos). Paste sau tortellini cu unt si salvie, cereti un vin alb uscat cu corp mediu; pentru spaghete cu sos de rosii, vin rosu deschis. Pentru supe si bulionuri cu legume, un vin alb sec, daca este cu rosii sau carne, un vin rosu tanar nu prea structurat si nu tanic. Pentru pizza, se aplica aceleasi consideratii ca si pentru paste, in functie de acoperire.

Crama Girboiu este locul ieal de unde putem cumpara vinuri de calitate care sa mearga la orice fel de preparat gastronomic. Crama este un nume premiat in randul producatorilor de vin, iar fiecare sticla pusa in vanzare ofera calitate 100%. Niciodata vinul nu a fost la fel de apreciat precum anul acest, in ciuda restrictiilor, oamenii au dorit sa isi rasfete papilele gustative cu un pahar de vin rosu de calitate!

Lasă un comentariu