Descoperiti Gustul de vin nobil Bacanta de la crama Girboiu!

Pentru multi, alegerea vinului devine o misiune personala, care trebuie satisfacuta cu rezultate foarte bune. Unii ar numi aceste persoane “snobi” deoarece nu accepta sa consume orice fel de vin si, mai presus de toate, de la “orice” producator. Exista cate o sticla de vin pentru personalitatea fiecaruia spun somelierii, iar cei care si-au gasit crama sunt cei mai fericiti consumatori. Astfel se poate spune si despre crama Girboiu, infiintata in anul 2005. Aceasta crama a debutat cu prima sticla de vin Varancha care a fost un succes imediat. La scurt timp dupa, au urmat si alte branduri de vin, iar lumea a indragit rapid aceasta crama. Dintre toate gamele disponibile la Girboiu, gama de vin Bacanta, este cea mai prestigioasa si cel mai des cumparata pentru zile de nastere, onomastici, nunti si botezuri. Acesta gama de vinuri ofera un nivel ridicat de tanina in vin, iar gustul autentic se va resimti cu fiecare inghititura.

Desi crama Girboiu se bucura de o gama bogata de vinuri, multe persoane au dificultati atunci cand trebuie sa aleaga vinul corespunzator.

Alegerea unui vin bun este complet subiectiva. Modul in care fiecare persoana defineste un vin bun este unic ea si pentru papilele sale gustative. Fie ca preferati arome delicate, indraznete, dulci, tarte sau chiar condimentate, este posibil sa gasiti un vin pe care il adorati. Aceste caracteristici esentiale care definesc fiecare varietate de vin pot fi utile de retinut, in timp ce navigati pentru a alege o sticla.

Dulceata: etichetele vinului folosesc adesea termenii „dulce”, „demidulce” sau „sec”. Un vin sec nu va fi deloc dulce.

Aciditate: vinurile cu aciditate ridicata vor fi mai tari, in timp ce vinurile cu aciditate scazuta vor avea un gust mai rotund sau mai bogat.

Tanin: Taninurile sunt compusi fenolici din cojile strugurilor. Cand taninurile sunt prezente in mod natural in procesul de vinificatie sau adaugate prin maturare, vinul va avea un gust mai amar. Deoarece taninurile au si tendinta de a usca gura, oamenii confunda deseori nivelul taninului cu „uscaciunea” unui vin, care se refera de fapt la cat de dulce este sau nu un vin. Procesul de vinificare al vinului rosu incorporeaza mai multe tanini, oferind unor vinuri un finisaj distinct sec si amar.

Corp: Vinurile se caracterizeaza ca avand un corp usor, corp plin sau undeva intre ele. „Corpul” vinului se refera la cat de greu sau usor se simte in gura. In general, vinurile rosii au un corp mai plin decat vinurile albe, la fel ca vinurile obtinute din struguri crescute in regiuni mai calde, mai degraba decat cele mai reci.

Alcool: Cu cat este mai mare procentul de alcool din paharul de vin, cu atat va va incalzi gatul si partea din spate a gurii. Masurate in procente de alcool in volum (ABV), majoritatea vinurilor contin 11-13% alcool, dar pot varia de la 5,5% pana la 20%.

Intrucat „vinul perfect” este atat de subiectiv, a sti cum sa alegeti vinul potrivit, inseamna a lua in considerare mai multi factori – inclusiv ocazie, preferinte de aroma, etichete si preturi. In timp ce combinatia acestor factori este diferita pentru fiecare persoana, sfaturile de mai jos vor ajuta pe oricine cauta acea sticla perfecta de vin.

Daca sunteti un incepator in degustat vinul, incepeti cu un vin alb sau unul rose.

Asa cum preferintele alimentare evolueaza pe masura ce ne maturizam, vinurile de care ne bucuram se vor schimba, de asemenea, in timp. Cu toate acestea, un studiu al gusturilor consumatorilor realizat de o prestigioasa universitate a constatat ca majoritatea oamenilor se bucura mai intai de un vin dulce alb sau rose, apoi se indragostesc de vinurile rosii seci sau vinuri cu arome mai distinctive. Cincizeci si patru la suta dintre respondentii din studiul efectuat au declarat ca prefera vinurile albe sau rose demidulci sau dulci atunci cand au inceput sa bea vin. Desi experienta fiecarei persoane este diferita, o respingere timpurie pentru vinuri mai uscate sau vinuri cu taninuri ridicate se poate datora aromei unice si amaraciunii ascutite.

Reflectati asupra altor arome care va plac

Aromele de vin sunt unice, dar asta nu inseamna ca aromele de care va bucurati in alte bauturi si felurile mancare nu influenteaza ceea ce veti considera un vin bun. Dimpotriva, celelalte preferinte ale gustului pot fi un mare identificator al vinului pe care il veti bea cu drag. De exemplu, daca aveti o slabiciune pentru dulce, este posibil sa va bucurati de un vin mai dulce. Daca va dezvoltati o preferinta pentru cafeaua negara amara, un vin mai acid poate fi perfect pentru dvs. Indiferent de alegerea facuta, gama vasta de vinuri Girboiu este indeajuns de mare pentru a satisface gusturile fiecarui client care se bucura de varietatea Bacanta!

Lasă un comentariu